Amerikaanse brief aan Rusland vraagt niet om uitlevering Snowden

25/07/13 om 22:39 - Bijgewerkt om 22:39

Rusland heeft een brief gekregen van de VS met meer uitleg over de Amerikaanse positie in de zaak-Snowden. De VS vragen in de brief niet dat Snowden terugkeert of uitgeleverd wordt.

Amerikaanse brief aan Rusland vraagt niet om uitlevering Snowden

© Capture d'écran

Klokkenluider Snowden zit al een maand vast in de transitzone van een luchthaven in Moskou. "Gisteren (woensdag; red.) heeft Rusland een brief ontvangen van de Amerikaanse minister van Justitie, waarin hij meer informatie geeft over de visie van de VS over de het statuut van Edward Snowden", aldus de persdienst van het Russische ministerie van Financiën. "In de brief staat geen enkele vraag over de uitlevering of de terugzending van Snowden naar de VS.

Woensdag hadden de Russische media aangekondigd dat de klokkenluider de transitzone van het vliegveld van Moskou-Sjeremetjevo had verlaten, waar hij zich bevond sinds 23 juni. De informatie werd vervolgens ontkend door de Russische advocaat van Snowden, die verklaarde dat de man het document dat hem toelaat het vliegveld te verlaten nog niet heeft ontvangen. (Belga/TV)

Onze partners