Amerikaanse brandweermannen geëlektrocuteerd bij Ice Bucket Challenge

22/08/14 om 08:08 - Bijgewerkt om 08:08

In de Verenigde Staten zijn vier brandweermannen gewond geraakt toen ze studenten hielpen met de 'Ice Bucket Challenge'. De ladder van een brandweerwagen kwam in de buurt van een hoogspanningskabel, waardoor de brandweermannen geëlektrocuteerd raakten.

Amerikaanse brandweermannen geëlektrocuteerd bij Ice Bucket Challenge

Ice Bucket Challenge © Reuters

Vier Amerikaanse brandweerlui zijn gewond geraakt toen ze studenten hielpen die de 'Ice Bucket Challenge' wilden aangaan. Twee van hen zijn er erg aan toe, de anderen hebben het ziekenhuis alweer mogen verlaten.

De pompiers waren met een brandweerwagen naar de campus van de Universiteit van Campbellsville getrokken, om er vanop hun ladder de studentenfanfare nat te spuiten. Bij het neerhalen van de ladder liep het echter mis. De ladder kwam in de buurt van een hoogspanningskabel, goed voor 69.000 volt, waarop de elektriciteit op hen oversprong. De mannen op de ladder werden geëlektrocuteerd en raakten verbrand.

Het fenomeen, beter bekend als #icebucketchallnge, dat werd opgestart door een Amerikaanse ALS-patiënt, daagt bekende en onbekende mensen uit om binnen de 24 uur een emmer ijswater over het hoofd te gieten en daar ook nog eens een filmpje van te maken. De genomineerde die een ijsdouche krijgt, moet vervolgens drie anderen nomineren. Houden zij het liever droog, dan wordt hen gevraagd geld te doneren voor ALS. Sommigen doen het ook allebei: een ijsdouche én een gelddonatie. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners