Amerikaan opgepakt die in Pakistan op Bin Laden joeg

15/06/10 om 11:04 - Bijgewerkt om 11:04

In het Pakistaanse bergachtige grensgebied met Afghanistan is een 52-jarige Amerikaan opgepakt die, gewapend met een pistool en een zwaard, op zoek was naar Osama bin Laden. Hij wilde de Al-Qaeda-leider zelf 'onthoofden'.

Amerikaan opgepakt die in Pakistan op Bin Laden joeg

© EPA

Dat melden internationale media op basis van Pakistaanse veiligheidsbronnen.

Gary Brooks Faulkner, een bouwvakker uit Californië, was eind vorige week verdwenen uit zijn hotel in het bergdistrict Chitral, dichtbij de grens met de Afghaanse provincie Nuristan. Zondag werd hij gearresteerd in een bos in de buurt.

Volgens Mumtaz Ahmad Khan van de Pakistaanse politie droeg hij een pistool, een zwaard, een dolk en nachtkijkers bij zich. Hij zei dat hij Bin Laden wilde onthoofden omdat die volgens hem een constante dreiging voor de Verenigde Staten vormt.

Tijdens verdere ondervraging in Peshawar, de belangrijkste stad in het noordwesten van Pakistan, gaf Faulkner toe dat het al zijn zevende reis naar Pakistan was.

Chitral is een afgelegen bergachtig gebied nabij de Afghaanse grens. Het is een van de vele plaatsen in de streek waarvan vermoed wordt dat Bin Laden er zich schuilhoudt.

Grotere kaart weergeven

Lees meer over:

Onze partners