Amerika zal Syrië desnoods alleen aanvallen

29/08/13 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/08/13 om 07:08

Bron: Belga

De beslissing van het Britse parlement om een mogelijke militaire operatie in Syrië af te wijzen, zal de VS niet van koers doen veranderen, geeft het Witte Huis aan.

Amerika zal Syrië desnoods alleen aanvallen

Amerikanen betogen voor het Witte Huis tegen een aanval op Syrië. © Reuters

"Zoals we al gezegd hebben, zal de beslissing van president Obama afhangen van de belangen van de Verenigde Staten", verklaarde Caitlin Hayden, de woordvoerster van de Amerikaanse Nationale Veiligheidsraad, het orgaan dat de president bijstaat in het buitenlands beleid.

"Hij is ervan overtuigd dat het voor de VS van cruciaal belang is dat landen die de internationale regels overtreden, ter verantwoording worden geroepen", aldus Hayden.

De Amerikaanse media blijven geluiden oppikken die aangeven dat het Witte Huis steeds dichterbij een bevel voor een beperkte aanval op Syrië komt. Volgens 'off the record'-bronnen zou Obama niet geneigd zijn om te wachten op de Britten of andere bondgenoten.

"De Verenigde Staten zullen blijven overleggen met de Britse regering, een van onze naaste vrienden en bondgenoten", benadrukt de woordvoerster nog. (Belga/TV)

Onze partners