Alpenmoord: Speurders voeren nieuw buurtonderzoek

09/09/12 om 14:19 - Bijgewerkt om 14:19

In het Franse Chevaline, de plaats waar eerder 4 mensen koelbloedig om het leven zijn gebracht, voeren speurders een nieuw buurtonderzoek. In Engelse media wordt ondertussen ontkend dat de vermoorde Saad al-Hilli aan een geheim contract zou werken.

Alpenmoord: Speurders voeren nieuw buurtonderzoek

© AFP

De Franse gendarmerie is een nieuw buurtonderzoek begonnen rond de plaats in Chevaline waar zich eerder een moordende schietpartij heeft voorgedaan, zo heeft luitenant-kolonel Benoît Vinneman van de Franse gendarmerie bekendgemaakt. Bedoeling is dat geen enkel spoor over het hoofd wordt gezien.

Volgens het gendarmeriehoofd wil men er zeker van zijn dat bij het eerste buurtonderzoek "exhaustief" te werk is gegaan. Het is mogelijk dat toen mensen afwezig waren. Speurders gaan ook naar de campings waar mensen "misschien iets kunnen aanreiken", aldus Vinnemann. Dergelijke getuigenissen kunnen het tijdsgebruik van het gezin al-Hilli zeer nauwkeurig inkleuren, voegde hij eraan toe.

De zowat 40 speurders verwachten ondertussen ook "analyseresultaten", bijvoorbeeld van eventuele vingerafdrukken op de wagen of van de telefonie.

'Niet bezig aan een geheim project'
De Sunday Telegraph meldt ondertussen dat de Britse Irakees Saad al-Hilli niet aan een geheim project van de Europese luchtvaart-, ruimtevaart- en defensiegroep EADS zou werken. Geciteerd door de Franse krant Dauphiné Libéré, schrijft de Sunday Telegraph ook dat Ali al-Hilli, een in Melbourne wonende neef van Saad en Zaid al-Hilli, heeft ontkend dat hun vader een "fortuin" had achtergelaten en dat er ruzie was tussen beide broers.

Zaid heeft een tijd bij het gezin van zijn broer gewoond en was van plan naar Frankrijk te gaan om zich te ontfermen over zijn twee nichtjes die wezen zijn geworden.

Een vriend des huizes van het gezin al-Hilli vertelde dat Saad al-Hilli "niet in zijn normale manier van doen was" toen hij naar Frankrijk vertrok. (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners