Allerlaatste News of the World ligt zondag in de rekken

07/07/11 om 18:15 - Bijgewerkt om 18:15

De Britse sensatiekrant News of the World wordt opgedoekt. Zondag verschijnt ze voor het laatst.

Allerlaatste News of the World ligt zondag in de rekken

© Reuters

De Britse zondagskrant News of the World zal zondag voor het laatst verschijnen, zo heeft Sky Television donderdag op gezag van voorzitter James Murdoch van News International gemeld. De laatste editie zal geen reclame bevatten. De advertentieruimte gaat naar goede doelen.

Sensatie

De sensatiekrant is de laatste tijd fel in opspraak gekomen na berichten van het afluisteren door journalisten van de gsm's van politici, beroemdheden, slachtoffers van misdrijven en terrorisme, en weduwes van in Afghanistan gesneuvelde soldaten. De afgelopen dagen raakte bekend dat News of

the World in 2002 de voicemail van een 13-jarig vermist en vermoord meisje zou hebben gehackt. Omdat er berichten waren beluisterd op

haar gsm, dachten politie en familie dat het meisje nog in leven was. News International liet weten volledige medewerking te verlenen aan het politieonderzoek en het bedrijf zou op het punt staan om te achterhalen hoe het hacken van de telefoon van het vermoorde meisje is kunnen gebeuren, aldus een bron binnen News International aan CNN. Murdoch liet nog weten dat degenen die in de fout zijn gegaan de gevolgen van hun daden zullen ondervinden.

Falen

In een mededeling aan het personeel zei James Murdoch volgens de BBC dat de goede aspecten van News of the World "bezoedeld zijn door wangedrag - als de recente beschuldigingen waar zijn, was dat gedrag onmenselijk en heeft het geen plaats binnen ons bedrijf", luidt het. "News of the World was er om anderen ter verantwoording te roepen, maar faalde zelf op dit vlak."

Downing Street

Downing Street ontkende alvast een rol te hebben gespeeld in de beslissing om het blad stop te zetten. (Belga/INM)

Onze partners