Al-Shabaab richt bloedbad aan in Kenia: 65 doden in twee dagen

17/06/14 om 10:45 - Bijgewerkt om 12:09

In Kenia zijn minstens 15 personen om het leven gekomen bij een nieuwe aanslag door de extremistische moslimorganisatie al-Shabaab.

Al-Shabaab richt bloedbad aan in Kenia: 65 doden in twee dagen

Aanslag door al-Shabaab in Kenia © Reuters

Bij een nieuwe aanslag aan de Keniaanse kust zijn minstens vijftien mensen om het leven gekomen. Een dag eerder vermoordden leden van al-Shabaab op hetzelfde eiland bijna vijftig mensen.

De terreuractie van zondag in Mpeketoni was de grootste sinds de aanval vorig jaar op het winkelcentrum Westgate in de hoofdstad Nairobi, toen kwamen minstens zeventig personen om het leven.

Leden van al-Shabaab drongen een hotel binnen en verraste een groep gasten en dorpsbewoners die naar het WK Voetbal zaten te kijken. Naar verluidt vroegen de aanvallers aan de aanwezigen om een koranvers te repliceren, wie niet onmiddellijk kon antwoorden, werd koelbloedig neergeschoten.

Al-Shabaab vecht al jaren voor een theocratie in de Hoorn van Afrika, die aan de jihad ('de heilige oorlog') moet deelnemen. Al-Shabaab beschouwt Kenia als legitiem doelwit omdat het land in 2011 troepen stuurde naar Somalië.(AVE)

Lees meer over:

Onze partners