"Al-Qaida slaat toe in Syrië"

23/12/11 om 10:55 - Bijgewerkt om 10:55

In de Syrische hoofdstad Damascus zijn bommen afgegaan aan twee gebouwen van de veiligheidsdiensten, zo heeft de Syrische staatstelevisie omgeroepen, daarbij al-Qaida beschuldigend. Bij de aanslagen zijn zeker 50 mensen omgekomen en minstens 50 mensen gewond geraakt.

"Al-Qaida slaat toe in Syrië"

© Reuters

"In Damascus hebben twee terreuroperaties plaatsgevonden tegen een zetel van de Staatsveiligheid en tegen een afdeling van de veiligheidsdiensten. De eerste elementen van het onderzoeken leggen de verantwoordelijkheid bij al-Qaida", zo luidde het in een "banner" op de staatstelevisie. Die voegde eraan toe dat het om zelfmoordaanslagen met bomauto's zou gaan.

Bij de bomaanslagen zijn minstens vijftig mensen omgekomen, zo hebben regeringsgezinde media gemeld. Volgens de met president Bashar al-Assad gelinkte Libanese omroep al-Manar zijn ook tenminste vijftig mensen gewond geraakt. Bronnen in Damascus vertelden het Duitse persbureau DPA dat de veiligheidsdiensten de belangrijkste wegen naar de getroffen zone hebben afgesloten en dat meerdere mensen zijn gearresteerd. Een getuige nabij de getroffen zone zei dat het geluid van machinegeweren te horen is, terwijl ziekenwagens zich naar de zone spoeden. (Belga/RDM)

Lees meer over:

Onze partners