"Al minstens 2.000 doden in Syrië"

05/08/11 om 06:45 - Bijgewerkt om 06:45

Het regime van de Syrische president Bashar al-Assad is volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton verantwoordelijk voor de dood van meer dan tweeduizend mensen.

"Al minstens 2.000 doden in Syrië"

© reuters

Clinton verklaarde donderdag in Washington dat Assad door zijn brutale repressie van het protest alle legitimiteit bij het Syrische volk verloren heeft.

De Verenigde Staten blijven het Syrisch volk steunen in hun strijd voor een vreedzame en ordentelijke overgang naar democratie, zei de minister voorts.

Clinton zei dat de VS er alles aan zullen doen om de druk op Assad te verhogen. Maar daarvoor is ook de steun van de Europese en Arabische landen nodig. "Daar wordt aan gewerkt", klonk het nog.

Hama
Donderdag zijn volgens activisten in de stad Hama nog eens minstens honderd mensen om het leven gekomen nadat de veiligheidstroepen hardhandig zijn opgetreden tegen demonstranten.

"In Hama sterven tientallen mensen", meldt ook Rami Abdul-Rahman van het Observatory for Human Rights in Londen. "Sommige sterven in de ziekenhuizen omdat het regime de elektriciteit in de stad heeft afgesloten."

"Mensen worden afgeslacht als schapen terwijl ze door de straten wandelen", aldus nog Abdul-Rahman. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners