AirAsia bevestigt vondst wrakstukken

30/12/14 om 15:27 - Bijgewerkt om 15:27

'De wrakstukken die gevonden zijn in de zeestraat Karimata zijn wel degelijk afkomstig van de verdwenen vlucht QZ8501 met 162 mensen aan boorden', bevestigt de luchtvaartmaatschappij AirAsia.

AirAsia bevestigt vondst wrakstukken

Zoektocht QZ8501 AirAsia © Reuters

De lagekostenmaatschappij AirAsia bevestigt dat wrakstukken die in de zeestraat Karimata zijn aangetroffen, afkomstig zijn van het vliegtuig dat met 162 mensen aan boord was verdwenen. De Indonesische zeemacht had aanvankelijk gemeld dat 40 lijken zijn geborgen, maar dat is bijgesteld naar 3.

'AirAsia betreurt mee te delen dat het Nationale Zoek- en Reddingsagentschap van de Republiek van Indonesië vandaag bevestigde dat de wrakstukken die eerder zijn gevonden, inderdaad afkomstig zijn van QZ8501, de vlucht die het contact met de luchtverkeersleiding verloor op de ochtend van de 28ste', aldus de maatschappij.

Zoekoperaties

De zoekoperaties zijn nog steeds aan de gang, de wrakstukken worden onderzocht. Het toestel was een Airbus A320-200. Onder de 155 passagiers aan boord waren 137 volwassen, 18 kinderen. Verder zaten ook 2 piloten, 4 andere bemanningsleden en een ingenieur in het vliegtuig.

Een woordvoerder van de Indonesische marine, Manahan Simorangkir, zei aanvankelijk aan het Franse persagentschap AFP dat al meer dan 40 lichamen uit de zee waren gehaald. Het hoofd van de reddingsdiensten, Bambang Soelistyo, zei dat drie lichamen zijn geborgen: twee vrouwen en een man. De woordvoerder van de zeemacht verklaarde daarna dat het hogere cijfer te wijten was aan een misverstand binnen zijn team. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners