'Air France-personeel moet vluchten naar West-Afrika weigeren'

22/08/14 om 15:00 - Bijgewerkt om 15:00

Het cabinepersoneel van Air France zou vluchten naar het door ebola getroffen West-Afrika moeten weigeren. Daartoe roept de Franse vakbond CGT op. Het dodelijke virus vormt volgens CGT 'een ernstig en onmiddellijk gevaar' voor de gezondheid van het personeel.

'Air France-personeel moet vluchten naar West-Afrika weigeren'

Voetbalspelers doen aan sensibilisering rond ebola voor een wedstrijd, in Abidjan (Guinee). © BELGAIMAGE

Het cabinepersoneel van Air France zou volgens de vakbond CGT moeten weigeren om op Afrikaanse bestemmingen te vliegen die door het ebolavirus getroffen zijn. Het dodelijke virus vormt volgens de bond 'een ernstig en onmiddellijk gevaar' voor de gezondheid van het vliegend personeel.

In een verklaring stelt de vakbond dat de steden Conakry in Guinee, Freetown in Sierra Leone en Lagos in Nigeria niet langer veilig zijn voor stewards en stewardessen van Air France. De luchtvaartmaatschappij zou het gevaar van de uitbraak voor haar eigen personeel niet serieus genoeg nemen.

British Airways stopt vluchten

Brussels Airlines liet begin augustus al weten, eveneens onder druk van het personeel, de vluchten naar door ebola getroffen gebieden in West-Afrika anders te zullen organiseren. Vakbondsman Olivier Van Camp (BBTK) verduidelijkte toen dat het personeel geen problemen heeft met opstijgen en landen in de getroffen gebieden, maar wel met overnachten, wat in de vluchtschema's noodzakelijk was. Brussels Airlines besliste daarop toch naar de door ebola getroffen regio te blijven vliegen, maar het personeel elders te laten overnachten.

British Airways besliste de vluchten naar Liberia en Sierra Leone stop te zetten. (Belga/WB)

Onze partners