Agenten schieten man die handen omhoog houdt dood in Texas

02/09/15 om 10:23 - Bijgewerkt om 10:48

In de Verenigde Staten is er opnieuw ophef over een politie-interventie met dodelijke afloop. Amateurbeelden lijken te tonen hoe twee agenten een verdachte doodschieten, hoewel die zijn handen omhoog houdt.

Agenten schieten man die handen omhoog houdt dood in Texas

© KSAT 12 News

De feiten speelden zich af in Bexar County, in de staat Texas. De videobeelden zijn gemaakt door een weggebruiker vanop afstand en kwamen in handen van de lokale zender KSAT 12 News. Die besliste naar eigen zeggen eerst om het moment waarop het dodelijk schot valt niet te tonen, maar deed dat - na overleg op de redactie en omdat er een onderzoek is geopend - toch. Op de beelden is te zien hoe het dodelijk slachtoffer, Gilbert Flores, voor een huis zijn armen in de lucht steekt, waarna schoten vallen en hij neerzijgt. Bekijk de beelden indien u dat wenst. Opgelet: de beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Onderzoek

De betrokken agenten, Greg Vazquez en Robert Sanchez, waren volgens KSAT 12 News ter plaatse voor een huishoudelijke ruzie. Ze zijn beiden op administratief verlof gestuurd in afwachting van de uitkomst van het onderzoek.

De politie zegt dat Flores gewapend was en dat de agenten eerder hadden geprobeerd om hem te neutraliseren met een taser. De openbare aanklager van Bexar County, Nico LaHood, noemt de beelden 'verontrustend', maar roept de bevolking op om geen overhaaste conclusies te trekken over de omstandigheden. (KVDA)

Onze partners