Agenten keren burgemeester van New York opnieuw de rug toe

04/01/15 om 21:20 - Bijgewerkt om 21:20

Tijdens de begrafenis van de tweede New Yorkse agent die eind vorig jaar werd doodgeschoten, keerden de agenten opnieuw hun rug ostentatief naar burgemeester Bill de Blasio.

Agenten keren burgemeester van New York opnieuw de rug toe

© reuters

In totaal waren duizenden Amerikaanse agenten vanuit het hele hand in New York afscheid komen nemen van Wenjian Liu. Dat is de agent die op 20 december samen met zijn collega Rafael Ramos werd doodgeschoten door een 28-jarige man.

De dader wilde op die manier wraak nemen voor de dood van twee ongewapende Afro-Amerikaanse tieners die vorige zomer gedood werden door de politie.

Op televisiebeelden is te zien dat tientallen agenten tijdens de begragenisplechtigheid protesteren tegen de New Yorkse burgemeester. Op het moment dat Bill de Blasio het woord nam, draaiden de agenten zich om en keerden ze de burgemeester symbolisch de rug toe.

Tijdens de begrafenis van Rafael Ramos, op 27 december, hadden honderden agenten al een eerste keer hun rug aan de burgemeester laten zien.

De politiemensen verwijten de Blasio dat hij zijn steun had uitgesproken voor de betogers die protesteerden tegen het volgens hen buitensporig geweld van de politie tegen Afro-Amerikanen. (AFP/BO)

Lees meer over:

Onze partners