Agenten aangehouden na schokkende mishandeling in Zuid-Afrika (video)

01/03/13 om 17:17 - Bijgewerkt om 17:17

In Zuid-Afrika heerst ophef nadat beelden zijn uitgelekt van agenten die een verdachte mishandelden met de dood tot gevolg.

Agenten aangehouden na schokkende mishandeling in Zuid-Afrika (video)

© Reuters

In Zuid-Afrika heerst ophef nadat beelden zijn uitgelekt van agenten die een verdachte mishandelden met de dood tot gevolg. Het slachtoffer werd vastgebonden aan een politievoertuig en honderden meters lang voortgesleept. Hij overleed aan zijn verwondingen. Acht agenten zijn aangehouden.

Het schokkende incident deed zich voor in Daveyton, ten oosten van Johannesburg. Agenten waren in een discussie verzeild geraakt met de 27-jarige Mozambikaanse taxichauffeur Mido Macia omdat die zijn voertuig fout geparkeerd had. Daarop bonden ze de man vast achteraan hun wagen en sleepten hem tegen hoge snelheid voort. Ambtenaren bevestigden dat het slachtoffer later in zijn cel overleed aan hoofdwonden en aan inwendige bloedingen.

Een voorbijganger filmde de feiten met zijn gsm. Volgens Daily Sun, de Zuid-Afrikaanse krant die de beelden publiceerde, hebben getuigen ook gezien dat de man door de politie in elkaar werd geslagen. Acht agenten zijn aangehouden en moeten op 4 maart voor de rechter verschijnen, meldt de Britse omroep BBC.

Het voorval veroorzaakt heel wat ophef in Zuid-Afrika. President Jacob Zuma heeft de 'weerzinwekkende' en 'onaanvaardbare' feiten veroordeeld.

Opgelet: schokkende beelden

Lees meer over:

Onze partners