Agent schiet 23-jarige dood vlak bij Ferguson

19/08/14 om 21:31 - Bijgewerkt om 21:31

In St. Louis is een politieagent betrokken geraakt bij een nieuwe dodelijke schietpartij. De stad ligt vijf kilometer van het Amerikaanse Ferguson waar het al dagen onrustig is nadat een zwarte tiener werd doodgeschoten.

Agent schiet 23-jarige dood vlak bij Ferguson

Rellen in Ferguson © Reuters

In de stad St.Louis, op ongeveer vijf kilometer van de Amerikaanse stad Ferguson waar het al dagen onrustig is nadat daar een ongewapende zwarte tiener is doodgeschoten, is een politieagent betrokken geraakt bij een nieuwe dodelijke schietpartij. Dat hebben Amerikaanse media gemeld.

Volgens de krant St.Louis Post-Dispatch deed het incident zich omstreeks 12u30 plaatselijke tijd voor. Een 23-jarige man had - met gestolen goederen zoals energiedrankjes - een winkel verlaten, gevolgd door een winkelbediende.

Toen twee politieagenten aankwamen, zwaaide de jongeman met een mes waarop de agenten hun wapens trokken. De man reageerde de herhaaldelijke vraag om zijn mes te laten vallen, zo vertelde plaatselijk politiehoofd Sam Dotson volgens NBC News.

De 23-jarige zou geschreeuwd hebben te 'schieten' en hem 'nu te doden'. Daarop bedreigde hij een agent met het mes. De politieagenten openden het vuur en de man werd dodelijk getroffen. Hij overleed ter plaatse. Geen van de agenten raakte gewond.

Over de huidskleur van de doodgeschoten man is voorlopig niets bekend. Er is een massale politiemacht op de been gebracht en de plaats van het incident is afgezet. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners