Agent die zwarte tiener doodschoot werd eerst 'bijna bewusteloos' geslagen

20/08/14 om 21:20 - Bijgewerkt om 21:24

De politieagent die in de Amerikaanse stad Ferguson een ongewapende zwarte tiener doodschoot, zou daarvoor hevig en bijna bewusteloos geslagen zijn door het slachtoffer.

Agent die zwarte tiener doodschoot werd eerst 'bijna bewusteloos' geslagen

Protesten in Ferguson © REUTERS

De politieagent, Darren Wilson, die in de Amerikaanse stad Ferguson Michael Brown doodschoot, zou eerst hevig en bijna bewusteloos geslagen zijn door ongewapende zwarte tiener. Dat meldt de conservatieve nieuwszender Fox uit een 'welgeplaatste bron' dicht bij de politietop.

Wilson was op 9 augustus op terugweg van een andere zaak toen hij Brown en zijn vriend Dorain Johnson vroeg om niet meer in het midden van de weg te lopen. Geen van beiden gaf daar gehoor aan, waarop de agent wilde uitstappen om hen te zeggen 'op te krassen'.

De vrienden duwden Wilson terug de auto in waarop Brown hem op het hoofd en in het aangezicht begon te slaan. Zo nog steeds volgens de bron van Fox. Een bron dichtbij Wilson bevestigde tegenover de zender ABC dat de agent tijdens de confrontatie in de politiewagen ernstig gewond is geraakt in het aangezicht.

Nog volgens Fox zou daarna een gevecht zijn ontstaan rond het vuurwapen van de agent. Het resultaat was dat het wapen afging. Wie precies gevuurd heeft, is nog steeds onduidelijk, aldus de zender.

Bewijzen omtrent het incident worden voorgelegd aan een 'grand jury' of 'raadkamer', aldus een woordvoerder van procureur Robert McCullough van de county St. Louis. Tegenover ABC zei hij geen snelle beslissing over het al dan niet aanklagen van Wilson te verwachten. 'Wij denken aan midden oktober', luidde het.(Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners