Afvallige Thaise generaal overleden

17/05/10 om 10:31 - Bijgewerkt om 10:31

De afvallige Thaise generaal Khattiya Sawasdipol, die het kamp van de oppositionele roodhemden had gekozen en donderdag in Bangkok werd neergeschoten, is overleden.

Afvallige Thaise generaal overleden

© Epa

Dat hebben de hulpdiensten bekendgemaakt.

Khattiya, beter bekend als Seh Daeng, werd donderdag in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat hij een kogel in het hoofd had gekregen.

Volgens een van zijn medewerkers kwam de kogel van een sluipschutter van de regering, maar die ontkent elke betrokkenheid.

De generaal, die sinds januari geschorst is, had het kamp gekozen van de roodhemden, waar hij een grote populariteit geniet. Hij leidde de veiligheidsoperaties in de wijk in Bangkok die al twee maanden bezet wordt door de betogers.

Doden

Uit een nieuwe slachtofferbalans blijkt ondertussen dat sinds vrijdag al 35 mensen in Bangkok om het leven zijn gekomen bij confrontaties tussen ordetroepen en regeringsopposanten.

Premier Abhisit Vejjajiva had de manifestanten tot maandagmiddag (Thaise tijd) de tijd gegeven om de bezette wijk te verlaten.Na afloop van het ultimatum zijn zowat 5.000 manifestanten gebleven, maakte een politiewoordvoerder bekend.

Lees meer over:

Onze partners