Affaire Petraeus: Ook CIA start een onderzoek

16/11/12 om 02:03 - Bijgewerkt om 02:03

De Amerikaanse inlichtingendienst CIA heeft een onderzoek geopend naar haar eiegen ex-directeur David Petraeus. Die nam vrijdag ontslag nadat een buitenechtelijke relatie bekend raakte.

Affaire Petraeus: Ook CIA start een onderzoek

© Reuters

Na de FBI en het Pentagon opent dus ook de CIA een onderzoek naar de affaire. Het gaat weliswaar om een vooronderzoek, verduidelijkt de CIA-woordvoerder.

Petraeus stapte op 9 november op nadat hij een relatie met zijn biografe Paula Broadwell opbiechtte. De CIA specificeerde niet wat het exact zal onderzoeken.

Geheime documenten

Op de computer van Broadwell werden vertrouwelijke documenten teruggevonden, maar er zijn geen aanwijzigingen dat Petraeus die haar bezorgde. Aan de zender CNN zei Petraeus donderdag dat hij "nooit" dergelijke documenten aan zijn minnares gegeven had.

President Barack Obama zei eerder al dat hij geen kennis heeft van mogelijke schendingen van militaire geheimen. Minister van Justitie Eric Holder, de politieke verantwoordelijke voor de FBI, zei donderdag dat Obama en het Congres niet eerder op de hoogte gesteld moesten worden, omdat het schandaal rond Petraeus nooit een bedreiging vormde voor de nationale veiligheid.

Benghazi

Petraeus getuigt vrijdagavond voor de Inlichtingencommissie van het Huis van Afgevaardigden over de aanval in Benghazi, die op 11 september het leven kostte aan vier Amerikanen, onder wie VS-ambassadeur in Libië Christopher Stevens. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners