Affaire Obama-Beyoncé: Niks van aan

11/02/14 om 01:21 - Bijgewerkt om 01:21

De kemel van de week is daadwerkelijk een kemel, bevestigt The Washington Post, die het verhaal in primeur zou brengen: Barack Obama heeft, voor zover bekend, geen verhouding met Beyoncé.

Affaire Obama-Beyoncé: Niks van aan

Barack Obama en Beyonce: niks aan de hand. © REUTERS

Het verhaal dat de president een buitenechtelijke romance zou beleven met de welgevormde zangeres werd de wereld in gestuurd door de Franse celebrity-fotograaf Pascal Rostain.

"Er staat iets groots te gebeuren in de Verenigde Staten", zei hij maandag aan de Franse krant Le Figaro. "Het zal morgen (dinsdag dus; red.) in de Washington Post staan - niet de rioolpers, kunnen we zeggen - en het gaat over een affaire tussen president Barack Obama en Beyoncé.

Barack Obama is zoals bekend getrouwd met de Amerikaanse First Lady Michelle Obama. Beyoncé's echtgenoot is de rapper Jay-Z, een man die het van drugsdealer tot steenrijke artiest en zakenman schopte. Bij de voorbije Amerikaanse presidentiële verkiezingscampagnes waren Beyoncé en Jay-Z voorname fondsenwervers voor Obama.

'Nooit gezegd'

Rostains verhaal bleek voor veel redacties te sappig om te laten liggen. Zo stond binnen een handomdraai op websites over de hele wereld. Het kreeg die weerklank onder andere omdat het eerst gepubliceerd werd door Le Figaro, een serieuze krant. De fotograaf zelf - een notoire paparazzo - is ook niet aan zijn proefstuk toe. Hij betrapte voorheen Prins Albert van Monaco, diens zus Prinses Caroline en Cécilia Sarkozy op buitenechtelijke relaties.

The Washington Post ontkende echter meteen dat ze met zo'n verhaal zou uitpakken. Ook de fotograaf zelf stelde zijn versie ondertussen bij in een interview met de Franse website Public. Daar stelde hij dat hij nooit gezegd had dat de Washington Post een affaire tussen de president de zangeres zou onthullen.

"Ik heb alleen gezegd dat er Amerikaanse journalisten zijn die aan het verhaal werken en dat die hun informatie een dezer dagen zouden kunnen onthullen."

Geen unicum

Barack Obama onkreukbare imago wat dit soort dingen betreft, blijft dus intact, maar affaires in het Witte Huis zijn geen unicum. John F. Kennedy hield er heel wat liefjes op na, waaronder, zo willen de overleveringen, actrice Marilyn Monroe. Bill Clinton werd bijna afgezet omdat hij loog over zijn affaire met Witte Huis-stagiaire Monica Lewinsky.

Ironisch genoeg krijgt Barack Obama net deze week bezoek van de Franse president François Hollande. Die ging zonet uit elkaar met zijn vriendin Valérie Trierweiler, omdat hij er een relatie op na hield met actrice Julie Gayet.

Onze partners