Advocaten van Salah Abdeslam geven er de brui aan

12/10/16 om 04:40 - Bijgewerkt om 04:40

De Franse toppleiter Frank Berton en Sven Mary, de advocaten van Salah Abdeslam, haken af. Hij wil zelf niet verdedigd worden, zegt Berton. "We dringen niet meer tot hem door."

Advocaten van Salah Abdeslam geven er de brui aan

Frank Berton © BELGAIMAGE

Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

Salah Abdeslam, de enige overlevende terrorist van de aanslagen van 13 november in Parijs, hult zich al maandenlang in stilzwijgen. Zijn advocaten trekken nu hun conclusies. "Ik wil niet langer de advocaat zijn van iemand die beslist heeft zich niet te verdedigen", zegt advocaat Frank Berton in een gesprek met De Standaard.

De Franse toppleiter en zijn Belgische confrater Sven Mary lieten aan Abdeslam weten dat ze niet langer zijn advocaat zijn. Salah Abdeslam zou geen nieuwe advocaat meer willen.

"Toen we hem onze beslissing meedeelden, heeft Abdeslam me gezegd dat hij een brief aan de onderzoeksrechter zou richten waarin hij afzag van zijn recht op verdediging", aldus Frank Berton. "Hij zegt dat Allah over hem zal waken."

Berton en Mary namen hun beslissing omdat Abdeslam in tegenstelling tot hun afspraken blijft weigeren in Frankrijk een verklaring af te leggen over de aanslagen van 13 november. Telkens als Abdeslam voor de onderzoeksrechter wordt geleid, beroept hij zich op zijn zwijgrecht.

(Belga/RR)

Onze partners