Actrice uit anti-islam film dient klacht in tegen producer

20/09/12 om 02:51 - Bijgewerkt om 02:51

Een actrice die meespeelt in de anti-islam film 'Innocence of Muslims' heeft in Los Angeles een klacht ingediend tegen de producer van de film. Ze voelt zich bedrogen door hem.

Actrice uit anti-islam film dient klacht in tegen producer

De vrouw, Cindy Lee Garcia, zegt misleid te zijn over de intenties van de film, die voor dodelijk geweld gezorgd heeft in verschillende Arabische landen.

Garcia, die een van de hoofdrollen in de film vertolkt, heeft haar klacht gericht tegen Nakoula Basseley Nakoula, een koptische christen die nabij Los Angeles woont. De actrice dient ook een klacht in tegen videowebsite YouTube en moederconcern Google, die stukjes van de film verspreidden.

Doodsbedreigingen

Volgens de actrice werden de acteurs van de film voorgelogen en namen ze deel zonder de bedoelingen van de prent te kennen. Bovendien vreest ze nu voor haar leven. "Ze krijgt ernstige doodsbedreigingen en vreest voor haar leven en dat van de mensen uit haar entourage", luidt het in de kalcht.

Nakoula werd in de nacht van vrijdag op zaterdag al door de politie verhoord. Hij leeft met zijn familie momenteel ondergedoken op een geheime locatie. (Belga/TV)

Onze partners