Actrice krijgt achttien jaar cel voor gifbrief aan Obama

16/07/14 om 23:27 - Bijgewerkt om 23:28

De voormalige actrice Shannon Richardson, die heeft geprobeerd de Amerikaanse president Barack Obama te vergiftigen, is veroordeeld tot achttien jaar celstraf. Ze bekende eerder al schuld.

Actrice krijgt achttien jaar cel voor gifbrief aan Obama

Shannon Richardson © Reuters

De 36-jarige Richardson speelde, toen ze nog actrice was, kleine rollen in de Amerikaanse televisieseries 'The Walking Dead' en 'The Vampire Diaries'. Ze had ook een kleine rol in de film 'The Blind Side'.

Richardson bestelde online chemicaliën waarmee ze het gif ricine maakte. Ze probeerde niet alleen Obama te vergiftigen, maar ook oud-burgemeester Michael Bloomberg van New York en Mark Glaze, een actievoerder voor strengere wapencontroles.

'Geen slecht persoon'

Hoewel Richardson heeft bekend, zei ze in de rechtbank dat ze niet wilde dat iemand wat zou overkomen. 'Ik ben geen slecht persoon. Ik heb het niet in me om iemand iets aan te doen.' Ze ging ervan uit dat de brieven nooit zouden worden geopend, door de strenge beveiligingsmaatregelen.

In de brief van president Obama stond: 'Wat in deze brief zit, is niets in vergelijking met wat ik voor jou in petto heb, meneer de president.' Na het sturen van de brieven probeerde Richardson haar echtgenoot voor de daad te laten opdraaien. (Elsevier/Shari Deira/TV)

Onze partners