Actrice gearresteerd voor ricinebrief aan Obama

08/06/13 om 02:24 - Bijgewerkt om 02:24

In Texas is een actrice voor het versturen van brieven met ricine naar VS-president Barack Obama en de New Yorkse burgemeester Michael Bloomberg. Dat deelt de FBI mee.

De 35-jarige Shannon Richardson uit New Boston zou op 20 mei drie brieven met het levensbedreigende gif ricine verstuurd hebben. De brieven waren bestemd voor Obama, voor Bloomberg en voor een door Bloomberg opgerichte organisatie die pleit voor strengere wapenwetgeving.

Richardson werd vrijdag gearresteerd in Mount Pleasant en moest in Texarkana al een eerste keer voor een rechter verschijnen, voor een inleidende zitting.

Echtelijke vete

Volgens de Amerikaanse zender NBC heeft Richardson als actrice een kleine rol gespeeld in de bekende tv-series The Walking Dead en Vampire Diaries.

Nog volgens NBC had Richardson zelf naar de FBI gebeld met de mededeling dat haar man de ricinebrieven verstuurd had. Maar het onderzoek dat daarop volgde brengt haar nu zelf als voornaamste verdachte naar voren. De plaatselijke krant The Texarkana Gazette zegt dat haar man, Nathan Richardson, eerder deze week om een scheiding had gevraagd. De actrice riskeert een celstraf van tien jaar. (Belga/TV)

Onze partners