Acht vermisten nadat vrachtschip zinkt voor noordkust van Schotland

04/01/15 om 09:04 - Bijgewerkt op 05/01/15 om 00:24

Voor de noordkust van Schotland zijn acht bemanningsleden vermist nadat hun vrachtschip in stormachtig weer is gezonken.

Acht vermisten nadat vrachtschip zinkt voor noordkust van Schotland

© KN

Volgens recente nieuwsberichten wordt gevreesd voor het leven van de bemanningsleden, nadat de zoektocht naar de vermisten door het nachtelijke uur tijdelijk werd stopgezet.

De omgekeerde romp van de Cemfjord, die onder Cypriotische vlag vaart, werd zaterdagnamiddag, 24 kilometer ten noordoosten van het plaatsje Wick, opgemerkt door een veerboot. Daarvoor werd het schip voor het laatst opgemerkt op vrijdag om 13 uur.

Verschillende reddingsboten, twee reddingshelikopters en andere boten namen deel aan de zoektocht naar de bemanningsleden. De reddingsactie wordt zondag hernomen.

Scheepvaartbedrijf Brise of Hamburg, dat eigenaar is van het vrachtschip, bevestigde inmiddels in een communiqué dat acht bemanningsleden worden vermist. Het gaat om zeven Polen en een Filippijn. Er zou geen enkele noodoproep zijn binnengekomen.

De 83 meter lange Cemfjord, met bouwjaar 1984, onderging in december nog met succes een inspectie.

De boot had zo'n 2.000 ton cement aan boord en was op weg van het Deense Aalborg naar Runcorn in Engeland, waar het schip maandag had moeten toekomen.

Bill Farquhar van het Wick RNLI-lifeboat-station verklaarde aan de BBC dat zijn medewerkers zaterdag een melding hebben gekregen dat een Shetland ferry- de Hrossey - tien mijl ten oosten van Pentland Skerrie een omgekeerde romp van een coasters had gespot."Het weer rond die tijd was zeer, zeer slecht," aldus Farquhar. "Ik weet niet wat er daarna gebeurde, en ik denk eerlijk gezeg niet dat iemand dat kan," voegde hij eraan toe.(Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners