Acht doden bij aanslagen in Egypte

14/07/14 om 08:08 - Bijgewerkt om 08:08

Acht mensen kwamen om het leven bij aanslagen in Noord-Sinaï, Egypte.

Acht doden bij aanslagen in Egypte

© BELGA

Minstens zeven burgers en één soldaat zijn in de nacht van zondag op maandag om het leven gekomen bij aanslagen in El-Arish, de hoofdstad van de Egyptische regio Noord-Sinaï. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken van Egypte meegedeeld.

Een mortiergranaat die in het zuiden van de stad insloeg in een winkel vlakbij het hoofdkantoor van de veiligheidsdiensten werd zeven mensen fataal, onder wie ook een kind. Er raakten 25 mensen gewond, meldt het ministerie.

Er werden ook twee raketten afgevuurd op een militaire post in dezelfde stad. Volgens de hulpdiensten werd daarbij een soldaat gedood en raakten drie anderen gewond.

Sinds het afzetten van de islamistische president Mohamed Morsi in juli vorig jaar, vinden er op het Egyptische schiereiland bijna dagelijks aanvallen tegen de veiligheidsdiensten plaats. Volgens de overheid zijn daarbij zowat 500 doden gevallen, voornamelijk agenten en soldaten. In de meeste gevallen worden de aanslagen opgeëist door jihadistische groeperingen. Zij zeggen te reageren tegen de bloedige onderdrukking van de aanhangers van Morsi.

Op een jaar tijd zijn er meer dan duizend pro-Morsi-manifestanten gedood. Daarnaast werden er ook 15.000 opgepakt, waarvan er honderden ter dood werden veroordeeld tijdens snel afgehandelde massaprocessen. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners