Acht babylijkjes ontdekt in Noord-Frans dorpje

29/07/10 om 08:47 - Bijgewerkt om 08:47

In het Noord-Franse dorpje Villers-au-Tertre, bij Lille, zijn woensdag de lijkjes ontdekt van acht pasgeboren baby's. De vermoedelijke ouders van de kinderen werden donderdag opgepakt. De vrouw heeft bekend dat ze de kinderen verstikte en wordt beschuldigd van vrijwillige doodslag, de man is vrijgelaten.

Acht babylijkjes ontdekt in Noord-Frans dorpje

© Reuters

Het parket had aan de onderzoeksrechter gevraagd om ook de man te beschuldigden van medeplichtigheid, maar de onderzoeksrechter volgde die redenering niet.

De man zou niet op de hoogte zijn geweest van de bevallingen van de corpulente vrouw.

Restanten

De bal ging aan het rollen toen de nieuwe eigenaars van een woning, die voordien toebehoorde aan de ouders van een van de twee verdachten, aan de politie meldden dat ze de overblijfselen van baby's in de tuin van hun nieuwe woning hadden aangetroffen.

Zes andere lijkjes, allemaal ingepakt in plastieken zakken, werden gevonden in het huis van het koppel.

Normaal

Het koppel, Pierre-Marie en Dominique Cottrez (47), wordt door een buur omschreven als beleefde en hoffelijke mensen, die zich op het eerste gezicht normaal gedroegen.

Het koppel zou twee dochters hebben van circa 20 jaar. "Het zijn mensen die voor geen problemen zorgden en die door hun omgeving gerespecteerd werden", zei een lokale verkozene.

Grotere kaart weergeven

Onze partners