‘Abdeslam had documentatie over Duits atoomonderzoekscentrum’

© AFP

Terreurverdachte Salah Abdeslam had informatie over het atoomonderzoekscentrum Jülich (Forschungszentrum Jülich) in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen in zijn woning.

Behalve afgeprinte internetartikels over het kernonderzoekscentrum zijn ook foto’s gevonden van voorzitter Wolfgang Marquardt, aldus de krantenberichten. Dat berichten de kranten van het Duitse Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND), op gezag van leden van het parlementaire controleorgaan.

Volgens de informatie van RND bracht de voorzitter van de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst (Bundesamt für Verfassungsschutz), Hans-Georg Maaßen, verschillende leden van het controleorgaan van de Bundestag (het Duitse parlement) in streng vertrouwelijke gesprekken op de hoogte over de vondst in de woning van Abdeslam in Molenbeek.

Studiecentrum voor Kernenergie in Mol

De kanselarij en het ministerie van Binnenlandse Zaken verklaarden volgens RND geen informatie te hebben.

Abdeslam werd opgepakt in Molenbeek kort voor de aanslagen in Brussel op 22 maart. Abdeslam is de sleutelverdachte van de aanslagen van 13 november in Parijs.

In het onderzoek naar de aanslagen in Parijs was al een video gevonden waarin een topman van het Studiecentrum voor Kernenergie in Mol werd bespioneerd. Die video was gemaakt door de broers El Bakraoui, die zich op 22 maart opbliezen in de luchthaven Brussels Aiport en het metrostation Maalbeek. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content