Aardbeving Italië: nieuwe aardbeving - hartpatiënte overleden

17/02/13 om 11:00 - Bijgewerkt om 11:00

Bij een aardbeving in Italië kwam een hartpatiënte om het leven. Er is voorlopig sprake van lichte schade.

Aardbeving Italië: nieuwe aardbeving - hartpatiënte overleden

© Reuters

Na de aardbeving met magnitude van 4,8, gevolgd door een lichte naschok, trilde de aarde in Centraal-Italië opnieuw. Rond 2 uur werd een aardbeving met magnitude van 3,7 geregistreerd. Ditmaal lag het epicentrum nabij het Gran Sasso-massief in de Abruzzen, op een diepte van 16,6 kilometer. Dat meldde de Italiaanse geologische dienst INGV. Even na die schok een 63-jarige vrouw om het leven in Isola del Liri, nabij het epicentrum.

Het epicentrum van de eerste aardbeving lag in de provincie Frosinone, tussen Rome en Napels. De schok werd tot in de Italiaanse hoofdstad gevoeld. De beving veroorzaakte lichte schade. Volgens het Italiaanse persagentschap Ansa kwam even na die schok een 63-jarige vrouw om het leven in Isola del Liri, nabij het epicentrum. De vrouw leed aan een hartziekte en vermoedelijk werd de angst na de beving haar te veel. Ze overleed in het ziekenhuis.

Tot nu toe zijn er volgens de rampenbestrijdingsdiensten geen meldingen van grote schade, aldus het Italiaanse persagentschap Ansa. Volgens Ansa raakten enkele huizen licht beschadigd. De hulpdiensten
zijn onderweg naar het gebied om er de huizen te inspecteren. De hulpdiensten kregen veel oproepen en vele mensen verlieten hun huis. Ook in de Abruzzen werden de hulpdiensten overspoeld met oproepen
en heerste ongerustheid. De bergachtige regio werd in 2009 getroffen door een zware beving. Daarbij werd de stad L'Aquila verwoest en lieten meer dan 300 mensen het leven.

Technici veroordeeld wegens nalatigheid

Pas nog werden vier technici veroordeeld voor dood door nalatigheid. Ze zijn volgens de rechtbank verantwoordelijk voor de dood van acht studenten. Hun fouten bij uitgevoerde renovatiewerken in 2000 hebben geleid tot de instorting van het studentenhuis. Italië krijgt vaak af te rekenen met aardbevingen. In mei kwamen meer dan 20 mensen om in de noordelijke regio Emilia-Romagna na twee bevingen met een magnitude van 6 en 5,9. (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners