Aardbeving in Italië kost het leven aan zes mensen

20/05/12 om 09:12 - Bijgewerkt om 09:12

Bij een aardbeving in het noorden van Italië zijn tenminste zes mensen om het leven gekomen. Bij de beving vielen ook zeker 50 gewonden.

Aardbeving in Italië kost het leven aan zes mensen

© AFP

Bij de aardbeving in Italië zijn zes mensen omgekomen. Onder de dodelijke slachtoffers was er ook een 103-jarige en een Duitser. Tientallen mensen raakten gewond. Volgens de staatsomroep RAI gaat het om zowat 50 gewonden.

Een arbeider kwam om het leven bij de instorting van een loods van een fabriek in Ponte Rodoni di Bondeno. Twee anderen lieten het leven in een keramiekfabriek in Sant'Agostino.

Epicentrum

Het epicentrum van de beving met een kracht van 5,9 op de schaal van Richter bevond zich ongeveer 36 kilometer ten noorden van Bologna, in de regio Emilia Romagna. De schok werd gevoeld tot in Venetië. Eerder in de nacht vond ook al een aardbeving met een kracht van 4,1 plaats in Lombardije.

Naschokken

De aardbeving, die een twintigtal seconden duurde, werd in het hele noorden van Italië gevoeld en werd door verscheidene naschokken gevolgd. Meerdere huizen en klokkentorens van kerken stortten in en sommige ziekenhuizen werden uit voorzorg ontruimd.

Puin

In Bologna en andere steden schrokken duizenden mensen midden in de nacht wakker, waarna ze de straat op liepen. De telefooncentrales van de brandweer werden overstelpt. De eerste televisiebeelden uit de regio toonden huizen die half ingestort waren, puin op de wegen, losgerukte daklijsten.

De beving deed zich op een diepte van 10 kilometer voor. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners