Aanvaller verwondt 9 mensen in Ohio

28/11/16 om 16:43 - Bijgewerkt om 19:32

De aanvaller die actief was op de universiteitscampus in Ohio, in de gelijknamige staat in de Verenigde Staten, is dood.'

Aanvaller verwondt 9 mensen in Ohio

Politie rukt uit voor schutter op Ohio State University © Belga

Dat melden verschillende Amerikaanse media op basis van de autoriteiten. Minstens acht, maar mogelijk negen mensen zijn intussen overgebracht naar het ziekenhuis, van wie er een in kritieke toestand verkeert.

De aanval begon maandagmorgen om 10 uur (plaatselijke tijd) toen een man in een wagen voetgangers aanreed voor een gebouw van de universiteit. Daarna verliet de aanvaller zijn wagen en begon in het rond te zwaaien en te steken met een "slagersmes", zegt een verantwoordelijke.

Al een minuut nadat de politie werd gealarmeerd over de gebeurtenissen op de universiteitscampus kwam een agent ter plaatse en schoot de verdachte neer, dat zegt de campusverantwoordelijke voor de openbare veiligheid, Monica Moll.

Wat het motief van de dader is, is niet geweten. Ohio State is een van de grootste publieke universiteiten in de Verenigde Staten met ongeveer 66.000 studenten.

Eerder was er sprake van een dolle schutter. Schutter op campus. 'Loop weg, verberg je, vecht', waarschuwde de Ohio State University op Twitter.

De politie rukte massaal uit, en de universiteitscampus zelf werd volledig afgesloten .

Ohio State is een van de grootste publieke universiteiten in de Verenigde Staten met ongeveer 66.000 studenten.

(SK)

Onze partners