'Aanval in Kaboel afgeslagen, aanvallers gedood'

27/05/15 om 05:46 - Bijgewerkt om 05:46

De Afghaanse veiligheidsdiensten hebben vier zwaarbewapende mannen gedood die een aanval hadden uitgevoerd op een hotel in de diplomatieke wijk van de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Dat meldt de viceminister van Binnenlandse Zaken.

'Aanval in Kaboel afgeslagen, aanvallers gedood'

Politie in Kaboel © REUTERS

"Vier aanvallers, die gewapend waren met een raketwerper, drie AK-47's en een granaatwerper, werden gedood in de wijk Wazir Akbar Khan", zo deelde Mohammad Ayoub Salangi mee. De rebellen, die vermoedelijk deel uitmaken van de Taliban, hadden dinsdagavond in die diplomatieke wijk een aanval uitgevoerd op het voormalige hotel Heetal Plaza.

'Niet voorbij beveiliging'

Bij de aanval zijn geen burgers of militairen omgekomen, aldus nog Salangi. De rebellen zouden niet voorbij de veiligheidsagenten van het hotel zijn geraakt. "Heetal wordt erg goed beveiligd. Na één of twee explosies zijn onze bewakers beginnen schieten op de aanvallers, die niet binnen zijn geraakt", verklaarde de hotelbaas.

Het hotel is in bezit van de familie van minister van Buitenlandse Zaken Rabbani, en draagt sinds enige tijd de naam Rabbani Guesthouse.

Een week of twee geleden kwamen bij een Taliban-aanval op een hotel in Kaboel 14 mensen om het leven.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners