Aantal pogingen om Kanaaltunnel binnen te geraken fors gedaald

16/08/15 om 07:52 - Bijgewerkt om 07:52

Het aantal mensen dat op illegale wijze probeert de Kanaaltunnel binnen te geraken, is gedaald tot ongeveer 150 per nacht. Dat schrijft de BBC, op basis van cijfers van uitbater Eurotunnel. Eind juli probeerden elke nacht nog zo'n 2.000 mensen via de tunnel van Frankrijk in Groot-Brittannië te geraken.

Aantal pogingen om Kanaaltunnel binnen te geraken fors gedaald

Migranten aan de Kanaaltunnel-site bij Calais © Reuters

Volgens het Frans-Britse Eurotunnel is de forse daling onder meer te danken aan het aantal politieagenten dat wordt ingezet om migranten te verhinderen de tunnel binnen te dringen. Om de crisis in Calais, aan de ingang van de tunnel, het hoofd te bieden, zijn heel wat extra beveiligingsmaatregelen genomen. Er zijn bijkomende, hoge hekkens geplaatst, er worden meer agenten en veiligheidspersoneel ingezet en er zijn meer bewakingscamera's, infraroodcamera's en spots geïnstalleerd.

Dat deze maatregelen vruchten afwerpen, heeft in Calais tot een "serieuze verbetering" van de situatie geleid, maar 150 indringers per nacht vindt Eurotunnel nog steeds onaanvaardbaar hoog. Ondanks alle voorzorgen slagen er volgens het bedrijf nog steeds mensen in om de overkant van het Kanaal te bereiken. (Belga/JH)

Lees meer over:

Onze partners