Aanslagen Parijs: in België wonende man in Algerije opgepakt

Abdelhamid Abaaoud in een niet gedateerde foto die door het IS-magazine Dabiq werd gepubliceerd © REUTERS

Een Algerijn met verblijfplaats in België, die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke aanslagen van 13 november in Parijs, is dinsdag in Algerije gearresteerd. Dat meldt het parket in de Algerijnse stad Béjaïa.

Volgens lokale media zou het gaan om de 29-jarige Zouhir M., een kennis van Abdelhamid Abaaoud, het vermoedelijke of mogelijke brein achter de aanslagen. Volgens Le Soir d’Algérie trok de man in 2012 van Algerije naar Turkije. Maar na een verblijf in Griekenland zou hij in 2014 naar België verhuisd zijn, en met een Belgische zijn getrouwd. Zijn domicilie was naar verluidt in Sint-Gillis.

Ontkenning

Het parket gaf geen informatie over zijn identiteit. De man heeft zichzelf bij de ordediensten aangegeven.

Hij zit voorlopig opgesloten in Akbou, op zo’n 250 kilometer ten oosten van Algiers. Hij is aangehouden “voor zijn mogelijke betrokkenheid bij terroristische activiteiten en zijn eventuele deelname aan een (actieve) terreurgroep in het buitenland”. De man zou zijn gefilmd naast Abaaoud in een 4×4 in Syrië, zo berichten lokale media. Maar de man zelf ontkent dat. Mogelijk komt er een Franse rogatoire commissie om de verdachte te ondervragen.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content