Aanslag op Champs-Elysees mislukt

19/06/17 om 17:07 - Bijgewerkt om 19:49

Bron: Belga

In Parijs reed vandaag een man met zijn wagen in op een politievoertuig. Volgens de Franse politie was de man gewapend. De bestuurder had voor de botsing zijn auto in brand gestoken, er waren explosieve materialen in zijn voertuig aanwezig.

Aanslag op Champs-Elysees mislukt

© Reuters

Deze namiddag is een man doelbewust met zijn wagen op een politievoertuig ingereden. De bestuurder was gewapend met een kalasjnikov en andere pistolen, zo zegt de Franse gendarmerie. Op een persconferentie zei minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb dat in de auto ook een "explosief" is gevonden. Hij bevestigde dat de man geen slachtoffers heeft gemaakt.

De politie ontkent dat het aangereden voertuig geparkeerd stond. Ze zegt dat de veronderstelde dader eerst een konvooi van gendarmerievoertuigen was voorbijgereden, dan omkeerde en tegen de eerste wagen van het konvooi knalde. Volgens BFMTV staat op zijn identiteitskaart dat hij in Gennevilliers (Hauts-de-Seine) zou zijn geboren.

Functionarissen zeggen dat hij een doctoraatsstudent was die voorheen geen tekenen van radicalisering heeft gegeven. Volgens een gerechtelijke bron zou hij een video hebben gemaakt waarin hij trouw zweerde aan terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). Het incident vond kortbij het Elysée plaats. Daar zou president Emmanuel Macron enkele uren later de Jordaanse koning Abdallah ontvangen.

De krant Le Figaro meldde dat de bestuurder ernstig gewond is. Er zijn ook speculaties dat hij overleden zou zijn. Het antiterreurparket is met het onderzoek belast, meldde nieuwszender BFMTV.

Lees meer over:

Onze partners