Aanslag Istanboel: Turkije pakt 6 buitenlanders op

08/07/16 om 19:02 - Bijgewerkt om 19:02

Turkije heeft zes buitenlanders opgepakt die verdacht worden van betrokkenheid bij de driedubbele aanslag op de luchthaven in Istanboel.

Aanslag Istanboel: Turkije pakt 6 buitenlanders op

Ambulanciers en reddingswerkers op de Ataturk luchthaven in istanboel. © Ilhas News Agency

Turkije heeft nogmaals zes mensen opgepakt die verdacht worden van betrokkenheid bij de driedubbele aanslag op de luchthaven in Istanboel. Dat heeft het nieuwsagentschap Dogan vrijdag meegedeeld. Het gaat om zes buitenlanders, die banden zouden met de jihadistische terreurgroep Islamitische Staat (IS).

De zes werden opgepakt bij een politieactie die donderdagavond plaatsvond in Basaksehir, een wijk in het westen van Istanboel. Over hun nationaliteit bestaat nog geen duidelijkheid.

De Turkse autoriteiten hadden eerder al dertig verdachten opgepakt, onder wie minstens een tiental mensen met de Russische nationaliteit. Ze worden beticht van "lidmaatschap van een gewapende terreurorganisatie". De aanslag op de luchthaven Atatürk op 28 juni, heeft in totaal aan 47 mensen het leven gekost, zo blijkt uit de meest recente balans van Turks minister van Mobiliteit Ahmet Arslan. De aanslag is nog altijd niet opgeëist, al wijzen de Turkse autoriteiten wel naar de terreurgroep IS. (belga/SD)

Onze partners