Aanslag in Tel Aviv: vier doden en zes gewonden

08/06/16 om 21:52 - Bijgewerkt om 23:51

Bij een aanslag in het centrum van de Israëlische stad Tel Aviv zijn woensdag vier mensen omgekomen en meerdere gewonden gevallen. Twee Palestijnse schutters zijn gearresteerd.

Aanslag in Tel Aviv: vier doden en zes gewonden

Aanslag in Tel Aviv © Belga Image

Dat hebben Israelische autoriteiten gemeld. De schutters zijn volgens plaatselijke bronnen twee Palestijnse neven uit Hebron, op de bezette Westelijke Jordaanoever.

In het Sarona-winkelcomplex vielen meerdere schoten. "De twee terroristen die de aanval hebben uitgevoerd in de wijk Sarona zijn neven uit de regio van Hebron. De ene ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis, de andere is opgepakt", klinkt het in een persbericht van de politie.

De schutters zouden zich volgens plaatselijke media als ultra-orthodoxe joden hebben uitgedost. Een tijdlang was sprake van een derde schutter, maar daar is volgens de politie niets van aan. Enkele kranten en nieuwssites schrijven dat de schutters iets hadden besteld in een koffiehuis/restaurant alvorens met automatische wapens het vuur te openen.

In eerste instantie was er sprake van drie doden, maar nadien is een van de gewonden iin het ziekenhuis overleden. Volgens de meeste berichten zijn er 6 gewonden, van wie sommigen er ernstig aan toe zijn.

Messen

Het Sarona-complex is een combinatie van markt en uitgaansbuurt. Ze ligt nabij het hoofdkwartier van het Israëlische leger en het ministerie van Defensie, maar buiten de zone van verhoogde beveiliging.

In Israël en in de Palestijnse gebieden vinden regelmatig gewelddaden plaats. Sinds 1 oktober kwamen al 207 Palestijnen -vooral jongeren die aanvallen met een mes uitvoeren-, 28 Israëliërs, twee Amerikanen, één Eritreeër en een Soedanees om het leven. Premier Benjamin Netanyahu liet al weten dat hij donderdag, na zijn terugkeer uit Moskou, een spoedvergadering wil organiseren van het veiligheidskabinet, om te bekijken wat er na de aanslag moeten gebeuren. Het gaat om de eerste dodelijke aanslag in Israël sinds de aanstelling van de extreemrechtse Avigdor Lieberman als minister van Defensie.

(Belga/KVDA/RR)

Onze partners