Aanslag in Iraakse stad Khalis: minstens 14 doden

25/07/16 om 10:29 - Bijgewerkt om 10:58

Bij de explosie van een autobom in de Iraakse stad Khalis zijn minstens 14 en wellicht meer doden gevallen. De aanslag is vermoedelijk het werk van IS.

Aanslag in Iraakse stad Khalis: minstens 14 doden

© Twitter

De auto ontplofte aan een controlepost net buiten Khalis, een stad in de provincie Diyala op zo'n 80 km ten noorden van de hoofdstad Bagdad. Het ging om een krachtige explosie, de meeste slachtoffers kwamen om in hun voertuigen terwijl ze aan het aanschuiven waren om de stad binnen te rijden, meldt persagentschap Reuters.

Het Iraakse Alalam maakt melding van zeker 18 doden. Verwacht wordt dat het dodental nog zal stijgen, er vielen ook 30 gewonden. Onder de doden zijn ook vrouwen en kinderen die in een minibus zaten, aldus Reuters.

Vergelding

De aanslag is nog niet opgeëist, maar vermoedelijk het werk van Islamitische Staat (IS). De soennitische terreurbeweging verliest steeds meer terrein in Irak en lijkt als reactie haar zelfmoordacties in het land op te drijven.

Begin deze maand nog kwamen 292 mensen om het leven bij een zelfmoordaanslag in centraal-Bagdad. Dat bloedbad werd opgeëist door IS.

De Iraakse premier Haider al-Abadi zegt dat zijn regering nog dit jaar Mosul, de de facto hoofdstad van IS in Irak, wil heroveren op de jihadisten. (KVDA)

Lees meer over:

Onze partners