'Aanslag in Hannover vermeden door Duitsland-Nederland af te gelasten'

23/11/15 om 12:22 - Bijgewerkt om 13:38

Er is vorige week in Hannover wel degelijk een 'zorgvuldig geplande aanslag' verijdeld, door de interland Duitsland - Nederland af te gelasten. Dat hebben bronnen bij de Duitse veiligheidsdiensten gezegd aan de krant Frankfurter Allgemeine Zeitung. De veiligheidsdiensten waren kennelijk getipt door hun Franse collega's.

'Aanslag in Hannover vermeden door Duitsland-Nederland af te gelasten'

Stadion van Hannover © Belga Image

Volgens de bronnen van de Frankfurter Allgemeine Zeitung zijn de Duitse veiligheidsdiensten op jacht naar een actieve terreurgroep. De Franse geheime dienst had hen gewaarschuwd dat terroristen vijf bommen wilden laten ontploffen: drie in het stadion van Hannover en twee erbuiten. Nog volgens de krant zijn ook de namen van de verdachten bekend, maar zijn ze nog niet gevat.

Na het annuleren van de wedstrijd raakte bekend dat er geen explosieven gevonden zijn, maar dat betekent volgens de bronnen van de FAZ dus niet dat er geen aanslagen gepland waren. 'Ze zijn gewoon niet doorgegaan omdat de wedstrijd werd afgelast'.

De politie in Hannover had woensdag al bevestigd dat er op verschillende plaatsen in de stad gezocht wordt naar verdachten, zonder meer details te geven.

Nepbom

De oefeninterland Duitsland-Nederland in Hannover was een uur voor aanvang uit veiligheidsoverwegingen afgelast en het stadion geëvacueerd.

In het station van Hannover werd later een verdacht pakket op een trein onschadelijk gemaakt. Op een röntgenfoto waren draadjes, een printplaat en een gsm te zien en ook de explosievenhond reageerde op het pakket. Het bleek echter om een goed gemaakte nepbom te gaan. Er wordt volop gezocht naar de man die het achterliet op de trein. Een medereiziger had hem er nog attent op gemaakt, maar de man had zonder te reageren de trein verlaten. (KVDA)

Lees meer over:

Onze partners