Aanklager in Bhutto-moordzaak doodgeschoten

03/05/13 om 08:53 - Bijgewerkt om 08:53

In de Pakistaanse hoofdstad Islamabad is de procureur doodgeschoten die het Openbaar Ministerie waarneemt in het proces rond de moord op ex-premier Benazir Bhutto.

De openbare aanklager in de moordzaak op de Pakistaanse premier Benazir Bhutto is doodgeschoten in Islamabad. Dat meldde de politie.

Chaudhry Zulfiqar Ali raakte ernstig gewond toen hij in de Pakistaanse hoofdstad werd beschoten door motorrijders. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Ook een voorbijgangster vond de dood.

Chaudhry Zulfiqar zat nabij zijn woning aan het stuur van zijn auto toen lieden op een moto hem onder vuur namen. Hij reed toen op een drukke weg naar de anti-terreurrechtbank in het nabijgelegen Rawalpindi.

Die rechtbank buigt zich over de moord op Benazir Bhutto op 27 december 2007, waarvoor trouwens ook een onderzoek loopt tegen ex-president Pervez Musharra. Hij staat momenteel onder huisarrest na vorige maand uit ballingschap te zijn teruggekomen. Hij wordt ervan beschuldigd Bhutto's beveiliging onvoldoende te hebben geregeld.

Wie de procureur heeft vermoord is nog onduidelijk.(Belga/AVE)

Onze partners