Aanklachten ingetrokken tegen verzender gifbrief naar Obama

24/04/13 om 03:48 - Bijgewerkt om 03:48

In de VS zijn de aanklachten ingetrokken tegen Paul Kevin Curtis, de man die ervan verdacht werd dat hij brieven met het gif riciine had gestuurd naar president Obama en andere functionarissen.

Volgens de advocate van Curtis zou er een andere verdachte in beeld zijn in de zaak. Dat melden verschillende Amerikaanse media, waaronder CNN en The Wall Street Journal.

Curtis was dinsdag al op borgtocht vrijgelaten, maar nu blijken ook alle aanklachten geannuleerd te zijn. "Het lopende onderzoek heeft nieuwe informatie opgeleverd", zo staat in een bericht van het openbaar ministerie.

Geen ricine gevonden

De 45-jarige Curtis, een Elvis-imitator, werd vorige week opgepakt en ook formeel aangeklaagd nadat de postdiensten van het Witte Huis en het Capitool met ricine geprepareerde brieven aan president Barack Obama en Republikeins senator Roger Wicker hadden onderschept.

Elders was nog zo'n brief opgedoken, maar noch in zijn huis, noch in zijn auto werden sporen van het dodelijke gif gevonden. De advocate van Curtis zei eerder al dat ze ervan overtuigd is dat hij erin geluisd werd door iemand anders, die in de brieven een aantal zinnen gebruikte die Curtis graag bezigt op sociale netwerken. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners