Aanhoudend geweld in Centraal-Afrikaanse Republiek: 40 doden in 2 dagen

26/12/13 om 21:15 - Bijgewerkt om 21:15

In de Centraal-Afrikaanse Republiek zijn in twee dagen tijd veertig doden gevonden. Door het aanhoudende geweld zijn zowat 400.000 van de circa 4.5 miljoen inwoners van het land op de vlucht.

Aanhoudend geweld in Centraal-Afrikaanse Republiek: 40 doden in 2 dagen

Centraal-Afrikaanse Republiek © Reuters

Medewerkers van het Rode Kruis hebben sinds woensdag al veertig lijken ontdekt in Bangui, de hoofdstad van de Centraal-Afrikaanse Republiek. Dat heeft het Internationaal Comité van het Rode Kruis meegedeeld.

"Er werden al een veertigtal lichamen bijeengebracht en de eerste zorgen werden toegediend aan een zestigtal gewonden", verklaarde David Pierre Marquet, een woordvoerder van het Internationaal Comité van het Rode Kruis. In Bangui vonden op kerstmis opnieuw gewelddadige confrontaties plaats tussen het rebellenverbond Seleka en de christelijke milities.

400.000 inwoners op de vlucht

Ook op 23 december werden er in de hoofdstad al "een zestigtal lichamen" ontdekt, luidt het verder. Over het totale aantal doden sinds het begin van het geweld, op 5 december, kan het Rode Kruis geen schatting geven.

De Centraal-Afrikaanse Republiek is in een crisis gestort sinds de opstand van Seleka tegen de regering, in december vorig jaar. Toen dreven ze president François Bozizé, een christen, van de macht. Zowat 400.000 van de circa 4,5 miljoen inwoners in het land zijn intussen op de vlucht geslagen. (Belga/AVE)

Onze partners