Aanhangers Morsi willen 1 miljoen mensen op de been brengen

29/07/13 om 10:03 - Bijgewerkt om 10:03

De aanhangers van de Egyptische ex-president Mohamed Morsi roepen op tot een mars van "één miljoen manifestanten" op dinsdag om de terugkeer van Morsi te eisen, die op 3 juli werd verdreven.

Aanhangers Morsi willen 1 miljoen mensen op de been brengen

© Reuters

"We roepen op (...) tot een mars dinsdag met één miljoen mensen met de slogan 'de martelaars van de staatsgreep' ", aldus de islamistische groepen in een communiqué.

In het persbericht roepen de aanhangers bovendien op om maandagavond in heel Egypte "samen te komen bij de administratieve gebouwen van de veiligheidstroepen (...) om de criminele daden te veroordelen en het gebruik van echte kogels door de minister van Binnenlandse Zaken tegen pacifistische manifestanten" tijdens de confrontaties tussen de aanhangers van Morsi en de politie, waarbij zaterdag 72 doden vielen.

Beide kampen beschuldigen elkaar ervan verantwoordelijk te zijn voor de opstoten, die de bloedigste waren sinds de verdrijving van de macht van president Morsi.

De manifestanten beschuldigden de veiligheidstroepen ervan met echte kogels te hebben geschoten, terwijl het ministerie van Binnenlandse Zaken meldde enkel traangas te hebben gebruikt. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners