9,9 miljard dollar voor heropbouw Haïti

01/04/10 om 08:24 - Bijgewerkt om 08:24

De donorlanden hebben 9,9 miljard dollar beloofd voor de heropbouw van Haïti, nadat het land werd getroffen door een aardbeving.

9,9 miljard dollar voor heropbouw Haïti

© Reuters

De donorlanden hebben 9,9 miljard dollar beloofd voor de heropbouw van Haïti, nadat het land werd getroffen door een aardbeving. Dat zei de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon, na afloop van een conferentie in New York.

"De lidstaten engageerden zich tot het betalen van 5,3 miljard dollar de komende 2 jaar, en van 9,9 miljard in totaal voor de 3 komende jaar en daarna", zei Ban tijdens een persconferentie. De bedragen

zijn beduidend hoger dan wat de organisatoren van de conferentie hadden verwacht. Ze dachten ongeveer 3,8 miljard dollar in te zamelen de komende 18 maanden. Zo moest de economie van Haïti weer op de rails gezet worden.

"Nu is het de beurt aan de uitvoering, de realisatie van onze belofte en aan transparantie", zei Ban. "We moeten ervoor zorgen dat het geld op tijd in Haïti terechtkomt en garanderen dat het op een verstandige en gecoördineerde wijze wordt uitgegeven."

Lees meer over:

Onze partners