77 jaar cel voor stroper in Zuid-Afrika

23/07/14 om 17:37 - Bijgewerkt om 17:37

Een stroper is in Zuid-Afrika veroordeeld tot een gevangenisstraf van 77 jaar. De man schoot drie jonge neushoorns dood en moet nu een van de zwaarste straffen ooit uitgesproken voor stroperij uitzitten.

77 jaar cel voor stroper in Zuid-Afrika

© Reuters

De stroper Mandla Chauke, die drie jonge neushoorns doodschoot, is in Zuid-Afrika tot 77 jaar cel veroordeeld. Elk jaar worden steeds meer van de dieren afgeslacht voor hun hoorn.

'Het is een van de zwaarste straffen die ooit uitgesproken werden voor stroperij en we hopen dat dit een sterk signaal stuurt naar andere stropers', zei de woordvoerder van South African National Parks, Reynold Thakhuli, nadat hij het vonnis bekendgemaakt had. De straf toont 'dat de rechtbanken bereid zijn om de plaag van het wildstropen uit te roeien'.

De veroordeelde man had neushoorns in het Krugerpark doodgeschoten. Het park is bekend bij stropers, de meeste van hen komen uit het naburige Mozambique.

In de eerste helft van 2014 werden 588 neushoorns illegaal afgemaakt, waarvan 370 in het Krugerpark. In dezelfde periode werden 62 stropers gearresteerd. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners