70 Ethiopische bootvluchtelingen verdronken

08/12/14 om 09:28 - Bijgewerkt om 09:28

Voor de kust van Jemen zijn 70 Ethiopische vluchtelingen verdronken. Het ongeval was te wijten aan slechte weersomstandigheden.

70 Ethiopische bootvluchtelingen verdronken

Bootvluchtelingen uit Eritrea en Soedan © Reuters

Bij een schipbreuk voor de kust van Jemen, aan de toegang tot de Rode Zee, zijn zeventig Ethiopische vluchtelingen verdronken. Dat heeft het Jemenitische ministerie van Binnenlandse Zaken via zijn website laten weten.

De boot had vluchtelingen aan boord uit de Hoorn van Afrika. Het vaartuig kapseisde in de buurt van de Jemenitische havenstad Al-Makha. Wanneer het ongeval precies gebeurde, is niet bekend. Volgens het ministerie was het ongeval te wijten aan de slechte weersomstandigheden.

Er gebeuren vaak dodelijke ongevallen met Afrikaanse vluchtelingen die Jemen proberen te bereiken via de Rode Zee en de Golf van Aden. De voorbije vijf jaar slaagde meer dan een half miljoen mensen er op die manier in Jemen te bereiken. De boten zijn meestal overladen. Het gaat voornamelijk om mensen uit Somalië, Ethiopië en Eritrea die via Jemen hun tocht dan willen voortzetten richting Saoedi-Arabië, een rijk olieland. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners