7 miljard euro om exodus te stoppen

20/09/15 om 09:07 - Bijgewerkt om 09:07

Bron: Knack

Duitsland en Oostenrijk vragen meer geld voor de hulpverlening aan de Syrische vluchtelingen in het Midden-Oosten om ze ervan te weerhouden naar het Westen door te reizen.

7 miljard euro om exodus te stoppen

© REUTERS

"Als de Europese Unie nu geen geld uittrekt, dan zullen er nog meer mensen komen", stellen de Oostenrijkse bondskanselier Werner Faymann en de Duitse vicekanselier Sigmar Gabriel op een bijeenkomst van leidende Europese sociaaldemocraten in Wenen.

De Verenigde Staten en Saoedi-Arabië zouden aan het programma moeten deelnemen. "Het kan niet zijn dat tegenoverde toestroom van honderdduizenden vluchtelingen uiteindelijk slechts vier landen in Europa zich verantwoordelijk voelen - Italië, Oostenrijk,Duitsland en Zweden."

Vluchtelingenkampen

De voorzitter van het Europees Parlement,Martin Schulz (SPD), riep de regeringsleiders van de EU op, eindelijk de beloofde 7 miljard voor ondersteuning van de vluchtelingen in het Midden-Oosten vrij te geven op hun topbijeenkomst van woensdag.

Hij verwees naar de vluchtelingenkampen in Turkije,Libanon en Jordanië, waar miljoenen mensen ondergebracht zijn. Aan de toestroom van vluchtelingen in Europa komt ondertussen geen einde.De Oostenrijkse autoriteiten verwachtten gisteren alleen al ongeveer 10.000 mensen. (Belga)

Onze partners