7 doden bij bombardement door Syrisch regime op ziekenhuis

01/12/15 om 18:14 - Bijgewerkt om 18:14

Bij een aanval met vatenbommen op een door Artsen zonder Grenzen (AZG) gesteund ziekenhuis in Syrië zijn zeker zeven slachtoffers gevallen, zegt AZG.

7 doden bij bombardement door Syrisch regime op ziekenhuis

Homs, Syrië © Reuters

Het Syrische leger heeft volgens hulporganisatie Artsen zonder Grenzen (AZG) een ziekenhuis in de buurt van de stad Homs gebombardeerd. De Syrische luchtmacht viel het ziekenhuis in de gemeente Zafarana zaterdag vier keer aan met vatenbommen. Daarbij vielen zeven doden, zegt AZG dinsdag.

Het ziekenhuis is gedeeltelijk ingestort. Ook raakten 47 personen gewond, de helft kinderen onder 15 jaar.

Voorbedachtheid

Volgens AZG bombardeerde de luchtmacht eerst een bewoond gebied. Een andere aanval vond ongeveer 40 minuten later plaats. Daarbij werd de hoofdingang van het ziekenhuis getroffen, toen in het ziekenhuis al de eerste gewonden van de eerste aanval verzorgd werden. AZG zegt dat de aanval getuigt van een voorbedachtheid, 'die nauwelijks te vatten is'. Vatenbommen zijn met springstof en metalen deeltjes gevulde metalen vaten, die in een groot gebied schade kunnen aanrichten.

Na een akkoord met het regime blijkt intussen dat Syrische rebellen de laatste wijk zullen verlaten in Homs die ze nog onder controle hadden. Ongeveer 3.200 rebellen zouden samen met hun families in verschillende fases de wijk Waer verlaten, zei het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten. (Belga/AVE)

Onze partners