56 burgers om het leven gekomen in Syrië na 'vergissing' internationale coalitie

19/07/16 om 13:46 - Bijgewerkt om 14:00

Minstens 56 burgers zijn dinsdag omgekomen bij bombardementen van de door de Verenigde Staten geleide anti-jihadistencoalitie. Het doelwit was het dorp al-Tuchar in de Syrische provincie Aleppo. Onder de slachtoffers zijn er elf kinderen.

56 burgers om het leven gekomen in Syrië na 'vergissing' internationale coalitie

Smoke rises after airstrikes on Aleppo's Castello road, Syria © REUTERS

Minstens 56 burgers, onder wie elf kinderen, zijn dinsdag omgekomen bij bombardementen van de door de Verenigde Staten geleide anti-jihadistencoalitie op het dorp al-Tuchar in de Syrische provincie Aleppo. Dat stelt de vanuit Groot-Brittannië opererende website Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten. Al-Tuchar is in handen van de terreurbeweging Islamitische Staat (IS). De bombardementen dinsdagochtend eisten ook tientallen gewonden onder de burgerbevolking, aldus nog Sohr. Volgens beheerder Rami Abdelrahman van de site is de luchtaanval op burgers 'waarschijnlijk een vergissing'.

Al-Tuchar ligt enkele kilometers ten noorden van de stad Minbij, die al enkele weken door een alliantie van Koerden en Arabische stammen wordt belegerd. Maandag waren reeds 21 burgers gedood bij luchtraids van de coalitie op Minbij en al-Tuchar. Minbij is strategisch gelegen als doorvoerroute voor bevoorrading van de IS-jihadisten uit Turkije. In de stad zitten nog duizenden burgers vast. Tienduizenden anderen zijn door de Koerdische troepen van de Democratische Krachten van Syrië (DFS) ontzet kunnen worden. (BELGA/JVL).

Onze partners