5 verdachten groepsverkrachting India aangeklaagd voor moord

01/01/13 om 12:46 - Bijgewerkt om 12:46

5 verdachten groepsverkrachting India aangeklaagd voor moord

© Reuters

De Indiaase politie wil de vijf verdachten van een groepsverkrachting, waarbij het 23-jarige slachtoffer aan de gevolgen van het geweld overleed, aanklagen voor moord. De zesde verdachte moet van de politie testst ondergaan zodat uitgemaakt kan worden of hij medeplichtig is. Aangezien minderjarigen in India niet aangeklaagd kunnen worden voor moord wil de politie ook een beendertest doen om zijn leeftijd vast te stellen.

De politie van New Delhi deelde mee dat een zaak wordt aangespannen tegen de vijf verdachten, zo meldt The Guardian. Als ze inderdaad worden veroordeeld voor moord, dan riskeren ze de doodstraf. Het slachtoffer van hun brutale aanval overleefde het geweld niet. De studente werd verkracht in een rijdende bus, bewerkt met staven en uit de bus gegooid. Massale volksprotesten braken uit na het incident.

Betogers en zelfs Indiase politici pleitten ervoor een speciale bijeekomst van het parlement in te richten, waarbij nieuwe wetten kunnen aangenomen worden om de straffen voor verkrachters - zoals chemische castratie - te verzwaren. Er zouden ook snelrechtbanken moeten opgezet worden die verkrachtingszaken binnen de 90 dagen kunnen aanpakken.

De zaak wekte zoveel beroering dat het Indiaase leger haar nieuwjaarsvieringen schrapte. Ook Sonia Gandhi van de regerende Congres Partij deed dat, net als verschillende hotels en clubs in hoofdstad New Delhi.

Onze partners