5 lijken met schotwonden ontdekt op 250 kilometer van Sotsji

09/01/14 om 13:09 - Bijgewerkt om 13:09

De Russische stad Stavropol is in staat van alarm, nadat er vijf lichamen werden ontdekt in auto's in twee verschillende districten.

5 lijken met schotwonden ontdekt op 250 kilometer van Sotsji

© REUTERS

De Zuid-Russische stad Stavropol is in verhoogde staat van paraatheid, nadat er vijf lichamen met schotwonden zijn aangetroffen in vier wagens. Stavropol ligt op zo'n 250 kilometer van Sotsji, waar volgende maand de Olympische Winterspelen van start gaan.

Op het moment dat de politie ter plekke kwam, ontplofte er een bom bij een van de wagens. Die maakte echter geen slachtoffers. Een tweede bom werd door middel van een politierobot onschadelijk gemaakt. Tot dusver is niet bekend wie de dodelijke slachtoffers zijn.

De vijf lichamen werden aangetroffen in vier wagens in twee districten van de stad Stavropol, dat in de buurt ligt van de Noord-Kaukasische deelrepublieken Dagestan, Ingoesjetië en Tsjetsjenië. Daar moeten Russische ordetroepen al jaren het hoofd bieden aan moslimrebellen. Aanslagen vinden er vrijwel dagelijks plaats.

Moslimrebellen

In de aanloop naar de Winterspelen zijn in Sotsji verhoogde veiligheidsmaatregelen getroffen. Toch loopt het aantal aanslagen in de regio nog steeds op. Eind december vielen in Volgograd meer dan 30 doden bij een dubbele aanslag. Volgens Russische experts willen moslimrebellen een klimaat van terreur creëren voor de aankomst van de atleten. (Belga/YD)

Onze partners